Historie | Nordiska Galleriet

Historie100 years and kicking

Nordiska Galleriet - Historia

I 1912 fik den skånske landmand Anders Andersson bygget en stor og overdådig ejendom i nationalromantisk stil på hjørnet af Nybrogatan og Riddargatan i Stockholm. Det er her, at historien om Nordiska Galleriet begynder, for det som skal blive en førende destination for eksklusive møbler og moderne design i Stockholm.

AuktionshalModerne biler og antikke møbler

Nordiska Galleriet - Historia

Efter opførelsen af bygningen i 1912 åbner auktionshallen i lokalerne på Nybrogatan 11. Den oprindelige hensigt var at organisere kvalitetsauktioner for kunst og antikke møbler, men den idé blev skrottet, og virksomheden gik over til at sælge antikke møbler af høj kvalitet. Efter et stykke tid suppleres butikkens store areal med salg af biler, hvilket skaber den lidt mærkelige kombination af salg af antikke møbler og moderne biler under samme tag.

Salget af biler ophører dog, da Anders Anderssons nevø Carl-Otto Heigard overtager virksomheden i 1929. I stedet supplerer Heigard møbelforretningen med et kunstgalleri og etablerer navnet Nordiska Galleriet i 1933 for at afspejle virksomhedens nye retning. Samme år registreres selskabet AB Nordiska Galleriet, som er det aktieselskab, der stadig driver virksomheden i dag.

Carl-Magnus HeigardDen danske æra & berømte møbeludstillinger

Nordiska Galleriet - Historia

I 1940'erne overtager Carl-Magnus Heigard (Carl-Ottos Heigards søn) virksomheden og påbegynder en fornyelse af konceptet. I 1950'erne begynder den "danske æra" på Nordiska Galleriet med en berømt udstilling af møbler af designere som Nanna og Jørgen Ditzel, Jørgen Høj og Finn Juhl. I 1954 designer Jørgen Høj det nye logo for Nordiska Galleriet, som er det samme logo, der er blevet brugt frem til 2017.

Viva l'ItaliaCassina og B&B Italia introduceres i Sverige

Nordiska Galleriet - Historia

Traditionen med udstillinger fortsætter med udstillingen "Inspiration -63" med Børge Mogensen, Hans J. Wegner, Jørgen Høj m.fl. Udstillingen "Viva l'Italia" i 1967, hvor bl.a. Tobia Scarpa deltog, og hvor Cassina og B&B Italia for alvor blev introduceret i Sverige, var en stor succes. I slutningen af 1970'erne præsenteres en udstilling, hvor Eames-parret lancerer deres møbler i Sverige. Samme år designede Tobia Scarpa også Nordiska Galleriets egenproducerede sofa "Familjesoffan", som stadig kan findes på auktioner i dag.

Internationale samarbejderGiulio Cappellini og Antonio Citterio

Nordiska Galleriet - Historia

I 1982 fører Carl-Magnus Heigard virksomheden videre til den tidligere butikschef Anders Carnerud. Virksomheden fortsætter med udstillinger og besøg af bl.a. Giulio Cappellini og Antonio Citterio, som senere blev store navne inden for designverdenen. I den sidste del af 1990'erne gennemgår butikken en omfattende renovering, hvor man bl.a. åbner op så det oprindelige gulv fra 1912 kommer frem. Det ternede stengulv bliver et genkendeligt element i butikken med sit karakteristiske mønster.

Nye ejereDagens historie tager form

Nordiska Galleriet - Nutid

Efter 22 år som ejer sælger Anders Carnerud Nordiska Galleriet. Køberen er Olle Heigard, nevø til Carl-Magnus Heigard og dermed en slægtning til virksomhedens oprindelige grundlægger Carl-Otto Heigard. Virksomheden vil fortsat blive drevet i samme ånd som tidligere med fokus på stærke mærker, kendte designere og med moderne design i centrum. I 2011 vil der blive åbnet et showroom for Fritz Hansen med egen indgang fra Riddargatan 7.

I 2016 køber Axel Söderberg virksomheden og indleder en ny æra med fornyelse og modernisering af Nordiska Galleriet. Med kvalitet, viden og service i fokus er meget af Nordiska Galleriets tidligere storhedstid relanceret. Konceptet er blevet strømlinet, og i dag hænger der igen kunst fra kendte kunstnere på væggene. Nordiska Galleriet får endnu en gang besøg af kendte designere, herunder Patricia Urquiola, som præsenterede sin nye møbelkollektion for Cassina i foråret 2017. Ambitionsniveauet er blevet hævet, og målet er at skabe en førende destinationsbutik for et designinteresseret publikum.

Vi håber, at du vil komme med på vores rejse. Sammen skriver vi det næste kapitel i Nordiska Galleriets historie.

Kontakt os

Du kan kontakte os via telefon, e-mail eller chat for at få svar på dine spørgsmål om et produkt eller for at få hjælp til indretning.

Man-Fre 08:00 - 17:00
Lør-Søn Lukket
Vores butikker
Stockholm
Nybrogatan 11
114 39 Stockholm
Sådan finder du os

+468- 442 83 60

Man-Fre 10:00 - 19:00
Lørdag 10:00 - 17:00
Søndag 11:00 - 16:00
Gøteborg
Flöjelbergsgatan 20A
431 37 Mölndal
Sådan finder du os

+4631- 775 69 00

Man-Fre 10:00 - 19:00
Lør-Søn 11:00 - 17:00
Malmø
Engelbrektsgatan 9
211 33 Malmö
Sådan finder du os

040 685 95 01

Man-Fre 11:00 - 18:00
Lørdag 11:00 - 16:00
Søndag Lukket
Archives
Frihamnsgatan 50
115 56 Stockholm
Sådan finder du os

+468-442 83 63

Lør-Søn 11:00 - 16:00
Tor-Fre 11:00 - 16:00
Log ind

Log ind på din konto for at se dine ordre og andet nyttigt.

eller
Ny kunde?Få 20% rabat på dit første køb.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at få inspiration og eksklusive tilbud. Indtast derefter koden ved kassen, når du er færdig med at handle.

Tak for din tilmelding
Din e-mail er allerede registreret
*Rabatten gælder for nye kunder, når du foretager dit første køb online på nordiskagalleriet.dk. Koden kan ikke kombineres med andre tilbud, rabatter eller udsalg. Koden er ikke gyldig i vores butikker i Stockholm, Göteborg og Malmö og omfatter ikke produktgrupperne køkkener, garderobeskabe og Limited Editions. Det gælder heller ikke for varemærkerne Apparatus, Arflex, B&B Italia, Baxter, Big Green Egg, Bocci, Byredo, Cappellini, Cassina, De Sede, Dusty Deco, DUX, Edra, Fermob, Flexform, Gloster, Grythyttan, House of Finn Juhl, Karakter, Knoll, Living Divani, Maxalto, Paola Lenti, Pira, Poliform, Poltronova, Ritzwell, Rocket Espresso, Roll & Hill, Stolab, String, Technogym, Vitra og Zanotta.
Ønskeliste (0)

Welcome to Nordiska Galleriet

Discover furniture, lighting and details from the world's most iconic brands and leading designers.

If you can't see your country below, leave your email address and we'll let you know when we deliver to your country.

Deliver to
Danmark
 • Sweden
 • Norway
 • Denmark
 • Finland
 • Germany
 • Austria
 • Belgium
 • Netherlands
 • Spain
 • France
Language
Dansk
 • English
 • Swedish
 • Norweigan
 • Danish
 • Finnish
Currency: DKK
Enter Nordiska Galleriet
Thank you for leaving your e-mail address. We'll let you know as soon as we open up in your country.